6 tips tegen inbrekers in jouw bedrijfspand

Bedrijfspanden zijn populaire doelwitten van inbrekers. Geef ze gewoon niet de mogelijkheid om in te breken. Hoe voorkom je inbraak?

Bedrijfspanden zijn aantrekkelijk voor inbrekers. Buiten de werktijden om hebben ze de tijd om jouw pand door te pluizen. Geef ze deze ruimte niet. 

Door het inbraakrisico te verzekeren is het risico afgedekt, maar toch doe je er verstandig aan om de kans op inbraak te verkleinen. Dit gebeurt enerzijds door preventiemaatregelen die de verzekeraars jou opleggen, maar je kunt meer doen. Enkele praktische tips tegen bedrijfsinbraak tref je hieronder aan.

Tip #1: Laat niet ziet wat er te halen valt

Waardevolle spullen moeten van buitenaf niet zichtbaar zijn. Inbrekers vallen niet zomaar een pand binnen. Ze gaan eerst aan de buitenkant proberen vast te stellen wat er te halen is. Voor een  gelegenheidsinbreker kun je jouw pand onaantrekkelijker maken door geen waardevolle spullen in het pand te leggen die van buitenaf zichtbaar zijn.

Tip #2: Zorg voor vrij zicht op het gebouw

Voor het openbreken van deuren en ramen zitten inbrekers liever niet in het zicht. Het liefst proberen ze het gebouw binnen te dringen via ramen en deuren die verstopt zitten achter struiken. Zorg dus voor vrij zicht vanaf de openbare weg.

Tip #3: Zorg voor goede verlichting rondom het pand

Om dezelfde reden als in ‘Tip #2’, is het ook aan te raden om het pand goed te verlichten aan de buitenkant. Een goed verlicht pand slaan ze liever over.

Tip #4: Voorkom dat ze op het gebouw kunnen klimmen

Ramen en deuren zijn meestal wel goed beveiligd. De zwakke plek van bedrijfsgebouwen zit vaak op het dak. Bijvoorbeeld via een lichtkoepel is het vaak eenvoudig binnendringen. Zorg ervoor dat inbrekers niet eenvoudig op het gebouw kunnen klimmen.

Tip #5: Ramen verstevigen door beveiligd glas of barrièrestangen

Op afgelegen plekken schrikken inbrekers er niet voor terug om met een stoeptegel een raam in te gooien. Door de ramen te beveiligen kun je de kans op inbraak verkleinen. Het plaatsen van barrièrestangen zal een inbreker ontmoedigen om te proberen om via de ramen binnen te komen. Door beveiligd glas te plaatsen kun je voorkomen dat het raam eenvoudig in te gooien is.

Tip #6: Hanteer een strikt sleutelbeleid

Als een sleutel in de verkeerde handen komt, wordt het wel zeer eenvoudig om het bedrijfspand binnen te treden. Bedrijven die zich gaan vestigen in een pand, weten niet wie er allemaal sleutels hebben van de deuren. Je doet er verstandig aan om de sloten gelijk te vervangen. Let goed op de voorwaarden die de verzekeraar stelt aan de sloten.

Als inbrekers het op jouw pand gemunt hebben, zullen ze binnenkomen als ze het echt willen. Je kunt het ze wel zo moeilijk mogelijk maken. Lastige omstandigheden om in te breken willen ze niet. Ze kiezen dan liever voor een ander pand!


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 17-05-2022. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.